Zonneboilersysteem met collectoren en voorraadvat

Zonneboilersysteem
Opwekken, opslaan en gebruikmaken van uw eigen energie

De laatste jaren is er veel bekend geworden omtrent de rol van CO² in het milieu. In onze hedendaagse leefomgeving begint het broeikaseffect zijn tol te eisen. Ons hoge verbruik van gas en elektriciteit is daarvan de directe oorzaak. Door gebruik te maken van duurzame, emissievrije manieren om energie op te wekken, kunnen we de toekomst een stuk schoner en veiliger maken. Een solarsysteem is zo’n duurzame manier.

Opwekken, opslaan en gebruikmaken van uw eigen energie

Solarsystemen kunnen worden onderverdeeld in twee soorten; Zonnepanelen zetten de energie van de zon om in elektriciteit, terwijl een zonneboiler het zonlicht omzet in energie om sanitair water te verwarmen. Thermische installaties zoals de zonneboiler zijn een betrouwbare technologie, waarbij de door zonnestraling gratis verkregen warmte, veelzijdig kan worden toegepast: van sanitair warmwater voor douche, bad of soortgelijke doeleinden, tot een effectieve ondersteuning van de centrale verwarming of voor de verwarming van bijvoorbeeld een privé zwembad.

Zonneboilersysteem collectoren
Zonneboiler - zonnecollectoren met voorraadvat

Wat is een zonneboiler?

Een zonneboiler zorgt voor warm water met energie van de zon. Met een compleet zonneboilersysteem kan een aanzienlijk deel van de behoefte aan warmte-energie worden afgedekt. Een zonneboiler bestaat uit één of meer zonnecollectoren op het dak om zonnewarmte op te vangen, een pomp en leidingen naar het voorraadvat, een voorraadvat om het warme water in op te slaan, en een naverwarmer zoals een cv-ketel, warmtepomp of biomassaketel.

De zonnecollector is een vlakke glasplaat met daaronder een collector van metaal die kunnen worden geplaatst op schuin dak, plat dak, indak en gevelmontage. In de collector zit de vloeistof glycol die wordt opgewarmd door de zon en via een leiding naar het voorraadvat wordt gepompt. Daar stroomt de vloeistof het door een warmtewisselaar die de warmte afgeeft aan het water in het buffervat. Wanneer het water niet warm genoeg wordt, verwarmt een naverwarmer het water bij tot de gewenste temperatuur. Dat zal vooral ’s winters aan de orde zijn.

Wat zijn uw voordelen?

  • Aanzienlijke vermindering van de energiekosten
  • Meer onafhankelijkheid van de prijsontwikkeling van fossiele brandstoffen
  • Voorkomen van schadelijke CO²-uitstoot
  • Ideale combinatie van mogelijkheden met branderketels (gas- of olieverwarming)
  • Goedkope invulling van duurzame energie

Subsidie

Heeft u interesse in een zonneboiler om uw woning of bedrijfspand te verduurzamen? Met de ISDE-subsidie kunt u tot wel 30% van uw investering terugkrijgen.

Deze subsidie wordt vergeven door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). In 2022 stelt de RVO extra geld beschikbaar voor subsidie op zonneboilers. Vraag ons naar de mogelijkheden en wat u kunt besparen.

Zonneboilersysteem collectoren
Zonneboiler - zonnecollectoren met voorraadvat

Meer weten over zonneboilersystemen?

Wilt u een woning of bedrijfspand verduurzamen? Er zijn verschillende manieren om energie te besparen, afhankelijk van uw situatie. We bekijken graag samen met u naar mogelijke manieren voor uw situatie en budget.
Laat hieronder uw gegevens achter en wij nemen snel contact met u op!