CV-haard – Familie Begemann in Velp

In de woonkamer van familie Begemann uit Velp stond een kachel die te veel warmte gaf in de woonkamer, terwijl het in de rest van het huis koud was en bleef. Dat wilden ze anders, dus ze gingen kijken naar mogelijke alternatieven. 

Uitdaging
De wens van de familie Begemann was een houtkachel in de woonkamer en naastliggende werkkamer en overal in huis de gewenste temperatuur te krijgen.

Oplossing
De keuze is gevallen op de Spartherm tunnelhaard van DRU Green Design, omdat deze houtgestookte CV-haard voldeed aan al hun wensen. Deze haard, de Varia FD H20, is een doorkijkhaard waardoor de familie zowel in de woonkamer als de werkkamer kan genieten van de sfeer en warmte van de haard.

De Spartherm tunnelhaard is aangesloten op de centrale verwarming. Bergen BV verzorgde de complete installatie van haard, buffertank en S-Thermatik Neo regeling waarmee de temperatuur, luchttoevoer etc. worden geregeld. Zo heerst er in de woon- en werkkamer altijd een aangename temperatuur en wordt alle vrijgekomen warmte van het vuur gebruikt om het water van de CV en boiler te verwarmen.

Resultaat
De CV-haard bevalt Malcolm en Marjan Begemann heel goed: “Naast gezelligheid en sfeer geeft de haard ook een prettige warmte. Het wordt niet meer zo smoorheet in de woonkamer. En het fijne van zo’n regeling is dat wanneer deze eenmaal is ingesteld, we niet meer hoeven na te denken over hoe we de rest van het huis het beste – duurzaam! – kunnen verwarmen. Dat gaat dan vanzelf.”